- Rooikat Reizen | Zuid-Afrika Namibie Botswana Reizen - http://www.rooikatreizen.nl -

Namibië en Botswana: 28 dagen

Een prachtige reis dat ook Botswana aandoet. Uw reis begint met Lake Oanob, de Kahalari, Sossusvlei en de Kust. Na Cape Cross gaat u via de Brandberg naar Opuwo waar de Himba’s leven. Vervolgens bezoekt u een cheeta opvang farm en verblijft een aantal dagen in Etosha Nationale Park. Daarna bezoekt u de San (Bosjesmannen) en gaat u op weg naar de schitterende Caprivi strook. In dit gebied leeft heel veel wild dat nergens anders in Namibië voorkomt waaronder de waterbuffel, nijlpaarden en krokodillen. U reist verder naar het oosten en gaat de grens over naar Botswana. U verblijft een aantal dagen in Chobe Nationale Park. Eventueel kunt u ook een dagtrip naar de Victoria Watervallen in Zimbabwe of Zambia maken. Op de terugweg doet u de nog wilde en onontdekte Parken Mamili en Mudumu aan. Via Rundu gaat u richting het Waterberg plateau waarna u terugkeert naar Windhoek.

Namibië en Botswana: 28 dagen

Dag 1, Vertrek

Dag 2, Windhoek

Op het vliegveld zal uw chauffeur klaarstaan om u naar uw accommodatie te brengen. Deze dag kunt u verder heerlijk uitrusten.

Dag 3, Rehoboth

Een eerste ontmoeting met de Afrikaanse natuur en haar wild. Lake Oanob heeft een privé wildpark rondom en een stuwmeer met o.a. verschillende antilopen, zebra’s, struisvogels en giraffen. Een leuk park, waar men ook ongevaarlijk kan wandelen te midden van alle wilde dieren

Dag 4, Kahalari
De Namibische Kahalari is een bijzondere halfwoestijn. Geniet van de prachtige grasbegroeide rode zandduinen. Het is een gebied waar heerlijk kan worden gewandeld of een game/natuur drive kan worden gemaakt.

Sossusvlei

Dag 5 en 6, Sossusvlei

Een absoluut hoogtepunt van uw reis is een bezoek aan de Sossusvlei met haar metershoge rode/oranje zandduinen. De opgaande en ondergaande zon geeft de duinen iets magisch. Vergeet zeker niet om een bezoek te brengen aan Deadvlei. Op de witte kleivlakte staan acaciabomen die lijken te zijn versteend, dit is echter niet het geval, ze zijn zwartgeblakerd door de zon. Doordat het gebied erg droog is, vergaan de bomen niet.

 

Dag 7 en 8, Kust
Een verblijf aan de uitgestrekte Atlantische oceaan, waar vele zeeleeuwen, pelikanen, dolfijnen en zelfs pinguïns leven. Het strand lijkt gelijk op te gaan in het zand van de enorme woestijnduinen. U verblijft in een oude Duitse plaatsje. Onderweg heeft u een grote kans dat u een Welwitschiaplant ziet, een bijzondere 2 bladerige woestijnplant, die wel een doorsnee van 2 meter kan hebben en 1000 jaar oud kan worden.

Dag 9, Brandberg/Cape Cross
Na de kust gaat u naar Damaraland, u rijdt richting Brandberg waar de rotstekening van de “White Lady” te vinden is of de Numas ravijn met haar eigen tekeningen en een waterbron. Maak zeker een tussenstop bij Cape Cross. Cape Cross is befaamd voor zijn zeehondenkolonie. U kunt uw oren en neus volgen op weg naar dit voortdurend in beweging zijnde spektakel. Zeerobben ziet u zo ver u kunt kijken. 

Dag 10, Twijfelfontein
Bij Twijfelfontein zijn rotstekeningen van de San (Bosjesmannen) te vinden. Twijfelfontein staat op de werelerfgoedliijst van UNESCO. Een aanrader is om met een gids naast de rotstekeningen te gaan. U maakt hier een stop om de volgende dag door te gaan naar het noorden.

 

Dag 11, Kaokoland
Dit is een mooie rit naar een Duits fort in Damaraland, welke zich temidden van Afrikaanse hutten bevindt. In de koelte van dit fort kunt u heerlijk dineren of een drankje drinken in de gezellige bar. Het zou zo maar kunnen dat mensen uit het dorp spontaan een aantal Afrikaanse songs voor u zingen.

Dag 12 en 13, Himba’s
De route gaat nog verder Kakaoveld in. Het noorden van Namibië is werkelijk schitterend en lijkt nog iets onbedorven te hebben. U rijdt langs Himba dorpen, met haar bijzondere inwoners die uit een andere tijd lijken te komen. Ook zult u Herero dames zien met hun enorme jurken. 

Dag 14, Cheeta Farm
Op een boerderij in Kamanjab houdt de sympathieke eigenaar cheeta’s. Op het erf rond het huis lopen tamme cheeta’s rond. In een groot natuurgebied lopen nog veel meer cheeta’s. Deze zijn echter niet tam. U kunt mee achter op de open pick-up om deze dieren te voederen, een zeer spannende belevenis.

Dag 15, 16 en 17, Etosha NP
Etosha National Park heeft alles op gebied van wildlife. De roofdieren zijn zeer zeker vertegenwoordigd: leeuwen, cheeta’s, luipaarden, hyena’s en de wilde honden. U kunt hier de Afrikaanse olifant, verschillende antilopen, wrattenzwijnen, struisvogels en nog veel andere diersoorten zien. Overdag kunt u door het park rijden, er zijn eindeloos veel loopjes en routes. ‘s-Avonds kunt u, vlakbij uw accommodatie, heerlijk dieren spotten die komen drinken bij de verlichte drinkplaats.

Dag 18,  San (Bosjesmannen)
Vanaf Grootfontein is het mogeliijk om met Bosjesmannen op pad te gaan. Dit is het moment om kennis te maken met de cultuur en gebruiken van de San bevolking.

Dag 19 en 20, Divundu
Aangekomen in de prachtige Caprivi strook, heeft u alle tijd om de weinig bezochte nationale parken aan te doen. Ook de Popa Watervallen liggen hier om de hoek. Geniet van het geluid van de nijlpaarden in het water. U overnacht aan de Okavango rivier.

Dag 21, 22 en 23, Kasane
Kasane is die eentree van Chobe NP. De concentratie wildlife is hier enorm. U kunt hier met gemak meerdere dagen besteden. Chobe rivirfront is zowel per auto als per boot te verkennen. Daarnaast is er ook de mogelijkeheid om vanuit Kasane een (georganiseerde) dagtrip te maken naar Victoira Watervallen in Zimbabwe/ Zambia. 

Dag 24, Kangola
De reis gaat vervolgens naar het meest waterrijke gebied van de Caprivi u waant u in de Okavango Delta. U verblijft aan de Kwando rivier, nabij Madumu NP en Mamili NP. Een groen vogelrijk gebied, waar veel buffels en olifanten leven, wat nog onontdekt is. Vanzelfsprekend ontbreken hier de reusachtige krokodillen niet.

 

Dag 25, Rundu
Vanaf Rundu, aan de Okavango rivier gelegen, ziet u Angola liggen. Deze rivier zorgt voor een begroeid gebied en een diversiteit aan vogels. Neem de verrekijker dus zeker mee! Geniet van de prachtige zonsondergang of kom meer te weten over de lokale gebruiken met een uitstap naar een dorp in de omgeving. 

Dag 26, Waterberg Plateau
Waterberg Plateau is een zandstenen plateau wat 150 m uitsteekt boven het landschap. De verschillende boomsoorten en savanne bosjes maken het een mooie plek om te vertoeven. Te meer omdat het park ook nog
eens bekend staat om zijn bijzondere en bedreigde diersoorten, zoals de sabelantilope, de roanantilope en de zwarte en witte neushoorn. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet .

Windhoek

Dag 27, Windhoek
Het einde van de reis nadert en u rijdt terug naar Windhhoek. Windhoek is een leuke stad om rond te wandelen, te winkelen, musea te bezoeken of de laatste souvenirs te kopen. Sluit uw reis zeker feestelijk af  bij een van de vele leuke restaurants.

Dag 28, Vertrek vanuit Windhoek
Een chauffeur zal u bij uw accommodatie ophalen en naar het vliegveld brengen met een hoofd vol mooie herinneringen.

 

Inclusief:

Vervoer

Accommodaties:

Informatie:

Kosten:

Kosten per persoon op basis van een 2-persoonskamer en een Toyota 4×4 met canopy of soortgelijk:

VANAF:€ 3.789,00 p.p.

Exclusief:

Optionele uitbreidingsmogelijkheden: