- Rooikat Reizen | Zuid-Afrika Namibie Botswana Reizen - http://www.rooikatreizen.nl -

Zuid-Afrika op de kaart met ruimte- en sterren kijken toerisme

De succesvolle aanbieding van de Wereldbeker Voetbal heeft het beeld van Zuid-Afrika wereldwijd aanzienlijk verbeterd, zei WTM voorzitster Fiona Jeffery.

Volgens bevindingen van WTM Global Trends Report heeft Zuid-Afrika een tweeledig doel gehad: om een succesvol evenement aan te bieden maar ook om Zuid-Afrika op de kaart te plaatsen. Er is bewezen dat Zuid-Afrika wereldevenementen kan aanbieden en zelfs in aanmerking kan komen voor de 2020 Olympische Spelen. Zuid-Afrika kwam uit als de sterkste toerismebestemming in Afrika met drie keer meer toerisme aankomsten dan elk ander Afrika land. ..Maar het is op het gebied van ruimte- en sterren kijken toerisme dat Zuid-Afrika haar merk gaat maken.

Een aantal accommodaties benutte al sterren kijken met telescopen in slaapkamers, nachtsafari’s en tours.

Op een meer gesofisticeerd niveau, bereidt Zuid-Afrika haar voor om een belangrijke rol te spelen in ruimteverkenning door de National Space Agency Act. Zuid-Afrika huisvest al de Southern African Large Telescope en de MeerKAT telescope faciliteit is onder constructie. Hierdoor wordt de weg vrijmaakt voor verdere verkenning van de ruimte en sterren kijken toerisme.